Oli d’oliveres mil·lenàries

Us recomanem fer un volt per aquesta terra d’oliveres que s’extén per la comarca del Montsià. Nosaltres hem començat visitant la finca de l’Arion a Ulldecona (situada a 35 kilòmetres de la Barraca Vilbor), on hi ha gairebé 200 exemplars d’oliveres mil·lenàries, 35 de les quals són realment espectaculars. El passeig dura una hora entre oliveres de l’espècie farga i murs de pedra seca i culmina al peu de la més gran de totes elles, la Farga de l’Arion, que fa més de 8 metres de perímetre i ha estat catalogada com a arbre monumental per la Generalitat de Catalunya. La visita acaba amb un tast d’oli del Molí de la Creu, de la família Porta-Ferré que des de 1884 elabora oli i que és la propietària d’aquesta finca.

Per això, ens decidim a visitar el seu molí històric que es troba a La Galera, a poc més de 13 kilòmetres d’Ulldecona. Un cop allà, ens expliquen tot el procés de l’obtenció de l’oli i de la història de la família Porta-Ferré i ens mostren els diferents tipus d’oli que elaboren, entre els que destaca, precisament, l’oli de les oliveres mil·lenàries «Mil·lenari».

Cal tenir en compte que només a la comarca del Montsià hi ha registrades 1.668 exemplars d’oliveres mil·lenàries. No us perdeu aquest espectacle natural!!!!

Una altra cita important és la de la Fira de l’Oli de les Terres de l’Ebre que se celebra el mes de febrer a Jesús, Tortosa i que cada any ofereix un cap de setmana ple d’activitats al voltant d’aquest producte de primera qualitat del territori, a més d’exposicions, xerrades, tallers, cursos, concursos, actuacions musicals, mostra gastronòmica, cercavil·les, entre altres.

Per visites guiades consulteu Turisme d’Ulldecona