Instal·lacions i recorreguts

El Delta de l’Ebre és zona protegida des de 1983 com a parc natural i va ser considerat reserva de la biosfera el 2013. El parc té diversos punts d’interès pel que fa a l’observació d’aus, de l’entorn i dels diversos ecosistemes que el formen.

 A l’hemidelta esquerra hi trobem:

 ©Jordi Gil

Bassa de les Olles que consta de cinc miradors, un carril per a bicicletes de quatre kilòmetres de recorregut i una àrea de servei.

Punta del Fangar. No hi ha accés motoritzat. Es tracta del braç nord del delta que té una superfície de 517 hectàrees. Hi trobem un mirador i el far envoltat de miratges. Hi viu una colònia de xarracs, la més important de la Península.

Bassa del Garxal. Hi trobem un carril bici de tres kilòmetres i cinc miradors, entre els quals destaca el Zigurat, una gran construcció de fusta dins la que hi viuen un munt d’ocells.

I a l’hemidelta dret:

Illa de Buda. L’accés és restringit, tot i que hi ha alguns dies de l’any amb l’entrada permesa, ja que és una important àrea de nidificació que cal protegir especialment. A prop hi ha l’observatori de Migjorn que permet tenir-ne una bona visió. Es pot vorejar en vaixell o caiac.

Bassa de la Platjola. Sense equipaments.

Bassa de la Tancada: Hi ha un carril bici que porta fins la llacuna de l’Encanyissada (Ruta de les llacunes). Té dos miradors.

L’Encanyissada. A més de la casa de Fusta, on es pot contemplar una exposició sobre la fauna de la zona, també hi trobem una gran barraca tradicional que és punt d’informació i agro-botiga, un restaurant i un centre d’activitats. Hi ha un carril bici de 3,4 kilòmetres i cinc miradors.

Punta de la Banya. L’altre braç del delta mira cap a la badia dels Alfacs. És un dels millors indrets per a veure flamencs. Hi ha un mirador.

Ullals de Baltassar. Camí de Sant Carles de la Ràpita, a mà esquerra hi ha aquestes surgències d’aigua que han creat un ecosistema ben diferent de la resta del delta. Es recorre per senders a través d’un itinerari d’uns 500 metres.