Parc Natural del Delta de l’Ebre

El Delta de l’Ebre és la zona humida més gran de Catalunya i una de les més importants de la regió Mediterrània.

La desembocadura del riu constitueix un parc natural de primer ordre amb una incomparable riquesa de flora i fauna que el fan únic. Amb una superfície total de 7.736 hectàrees comprèn les comarques del Baix Ebre i el Montsià. Dins la seva basta extensió s’hi troben les basses de les Olles, el Canal Vell, el Garxal, l’Alfacada, la Platjola, la Tancada i l’Encanyissada; així com les illes de Buda, Gràcia, Sapinya i Sant Antoni; les penínsules de la Punta de la Banya i del Fangar, els erms de Casablanca i els ullals de Baltasar.

Més de 500 espècies diferents li confereixen un gran potencial pel que fa a la vegetació, on hi destaquen els canyissars, les jonqueres, els eucaliptus i els lligaboscs de riu. No s’ha però oblidar l’arròs, el cultiu estrella del delta, la producció del qual ocupa grans extensions de terreny.

Pel que fa a la fauna, els ocells tenen una gran importància a la zona. S’hi quantifiquen entre 50.000 i 100.000 exemplars de 350 espècies diferents.

El clima humit propicia l’hàbit idoni per a insectes i invertebrats, mentre que els diversos graus de salinitat de l’aigua facilita que s’hi puguin trobar un gran nombre de peixos entre els que destaquen les anguiles, els molls i els reigs.

Les condicions climàtiques i del terreny, conjuntament amb la seva bellesa natural, permeten contemplar un gran espectacle on l’aigua del riu i del mar en són els protagonistes principals. Multitud de rutes i activitats complementen l’oferta de la zona del Delta de l’Ebre i dels seus municipis.