El Delta en bicicleta, 5 rutes que no et pots perdre

El Delta de l’Ebre és un territori per a bicicletes, immensament pla, poc transitat i amb infinitat de racons als quals només és possible apropar-se a peu o sobre dues rodes. Aquí tens cinc propostes per gaudir d’aquest immens territori.

 

  • Els senders senyalitzats que discorren pels dos marges del riu i que porten des de la localitat d’Amposta fins a l’illa de Buda són molt interessants.
  • El que recorre el perímetre de la llacuna de l’Encanyissada d’uns 15 quilòmetres de longitud és una de les estrelles de les propostes per anar en bicicleta pel Delta de l’Ebre. Es triga unes dues hores i al llarg del camí es troben diverses torres mirador. En el punt d’origen i final de l’itinerari una gran barraca on adquirir productes autòctons, un restaurant i el mirador de l’Encanyissada amb magnífiques vistes de la llacuna i el Montsià.
  • Un altre dels senders recomanables és el que s’acosta a la llacuna de la Tancada i que té com a visita un dels centres d’interpretació i documentació del Delta. MónNatura Delta pertany a la Fundació Territori i Paisatge i està ubicat a les antigues salines de la Trinitat. La visita permet conèixer millor la formació i desenvolupament d’aquest territori format per al·luvions, així com la seva fauna i flora endèmiques.
  • El recorregut per la desembocadura de l’hemidelta nord, que mostra el Garxal i s’atura al mirador del Zigurat és molt assequible i permet contemplar les impressionants dunes de Riumar.
  • Seguint l’antic camí de sirga, que avui es pot fer pel passeig fluvial, s’arriba fins el bosquet de ribera de Sant Jaume, el millor conservat de tot el tram final del riu. Des d’allà és fàcil imaginar com devien ser aquestes terres fa cent anys. El camí s’inicia al pont Lo Passador per la banda sud i, si teniu ganes de pedalar, arribareu fins a Migjorn i la llacuna de l’Alfacada.

 

 

Detall-Passeig

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s