La Foradada

enjoyingdelta.com
La Punta de la Banya des del cim del Montsià

La Foradada és el segon cim més alt de la serra del Montsià i un dels seus punts més carismàtics. Per la seva situació privilegiada a 700 m sobre el nivell del mar és un mirador impressionant de la comarca del Montsià i del Delta de l’Ebre.

L’última etapa del GR 92, que voreja de nord a sud el litoral de Catalunya, s’endinsa per la Serra del Montsià i passa per la Foradada. El recorregut de dues hores i mitja de camí, surt dels afores d’Amposta, de l’anomenat Mas de Miralles, situat a uns 18 kilòmetres de la Barraca Vilbor (vegeu itinerari), a on hi podeu arribar en cotxe. Des d’aquí, el sender transcorre per l’aresta de la muntanya fins arribar a la Font del Burgar, on s’ha habilitat un espai interpretatiu amb panells informatius. El recorregut continua pels plans del mas de Mata-rodona i, després, fins al cim de la Foradada des d’on es pot contemplar una immillorable panoràmica sobre la costa dels Alfacs. El recorregut també es pot iniciar des de la resta de poblacions que resten a la falda de la serra: Alcanar, Ulldecona, Freginals, Amposta i Sant Carles de la Ràpita.

Si voleu fer l’excursió des de La Ràpita (situada a 20 kilòmetres de la Barraca Vilbor) podeu consultar la ruta a Espais Naturals Montsià.

enjoyingdelta.com

Durada: Unes 5 hores, amb parades incloses (anada i tornada)

Dificultat: Baixa. L’itinerari està totalment senyalitzat amb els senyals blancs i grocs del PR-83.

Recomanacions: Portar aigua, barret i ulleres de sol, protecció solar i loció antimosquits.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s