Lo Passador

L’any 2010 es va inaugurar el pont Lo Passador que uneix les poblacions de Sant Jaume d’Enveja (3.000 habitants) i Deltebre (10.000 habitants). Tan a prop i tan lluny. Ambdós nuclis urbans havien estat sempre cara a cara però separats pel riu que havien de passar en un transbordador de pagament. N’hi havia diversos de transbordadors a la banda baixa de l’Ebre. Era un servei que havia funcionat sense interrupció des de l’any 1849 i només les tempestes i el fort vent de mestral l’havien pogut aturar.

Avui, quan fa poc més de dos anys de la seva construcció, el pont ja s’ha convertit en emblema i en una infraestructura absolutament integrada en la vida del Delta. És més, passejar-hi quan cau la tarda; admirar les postes de sol des del seu punt més alt; fer un volt pel poble veí… ja forma part de la vida quotidiana dels habitants del Delta. I és una bona recomanació pels visitants.

Lo Passador compta amb dos carrils per a cotxes, un per sentit, un carril bici i una zona de descans al llarg dels seus 250 metres de longitud. Té un acurat disseny, amable i ben integrat en l’entorn paisatgístic. Per la nit s’il·lumina i crea un bell reflex a les aigües del riu.

La construcció del pont era una vella reivindicació dels ciutadans de les Terres de l’Ebre que ha unit les comarques del Baix Ebre i del Montsià i ha generat un nou corrent de relació entre les dues poblacions ebrenques.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s