El Pont d’Amposta

Amposta està situada a uns 14 kilòmetres de Sant Jaume i té com a símbol indiscutible el pont penjant. Fa 24 metres d’alçada i el tram total és de 134 metres. Té dos pilars de pedra en forma d’arc de triomf, d’estil neoclàssic alemany a cada riba del riu, i està format per estructura metàl·lica sostinguda per cables. Va ser començat a construir l’any 1915, i es va acabar el 1921. Va ser el segon pont penjant del món construït amb el sistema de formigó armat, després del pont de Brooklyn de Nova York, en el qual està inspirat.

Pont d'Amposta

El pont va substituir els antics passos de barca, l’única forma possible que hi havia per creuar el riu. El 1938, durant la guerra civil el pont va sofrir dos atacs per part de l’aviació Legionària italiana que formava part de l’exercit del general Franco, l’últim va ser el 10 de març de 1938 que li va causar grans danys, ensorrant bona part de l’estructura. Va ser reinaugurat el 4 d’octubre de 1947, i reformat en la seva totalitat l’any 1966. L’any 2009 va ser restaurat novament.

Com s’hi va

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s