La platja del Trabucador

Jordi Gil Ferre

La carretera que ve d’Amposta i passa a prop de Sant Jaume, que queda a mà esquerra, es dirigeix tot dret cap a l’inici de la barra del Trabucador. Un cop allà, és millor deixar el cotxe i començar a caminar per endinsar-nos en aquest univers de sorra que la mar llepa per ambdós costats.

La barra del Trabucador

L’istme del Trabucador és una franja de sorra de sis quilòmetres que uneix la punta de la Banya amb el Delta. Es un espai molt fràgil que ha estat creat per la sedimentació de sorra que el mar ha anat portant amb el seu corrent. És un bon punt d’observació d’ocells tant per la part de mar obert com per la zona interior des de la que s’obté una visió immillorable de la badia dels Alfacs. 

Des de les torres d’observació habilitades, es pot contemplar el far, la serra del Montsià, Sant Carles de la Ràpita, i les salines de la Trinitat, on és fàcil veure tot tipus d’ocells marins, especialment flamencs, durant gairebé tot l’any.

Quan hi ha temporal, la barra del Trabucador queda anegada per l’aigua en diversos punts, “les dues mars s’ajunten“, i el pas cap a la punta de la Banya, tallat.

Com anar-hi 

Distància: 10 kilòmetres, en cotxe per la carretera TV-3404. En bicicleta, 8,8 km, per la carretera TV-3405 passant per Els Muntells.

Dificultat: Baixa

Platja del Delta de l'Ebre

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s