Illa de Buda

Un dels indrets més emblemàtics i recomanables al Delta de l’Ebre és l’Illa de Buda. La seva entrada és restringida i cal una autorització per accedir-hi, això l’ha preservat i la converteix en un lloc molt especial. Està situada a l’extrem oriental del Delta, té més de mil hectàrees de superfície i uns cinc kilòmetres de longitud . És l’illa més gran de Catalunya.

D’origen al·luvial, ja que s’ha format pels sediments que deixa el riu Ebre a la seva desembocadura, té forma d’un triangle invertit i està envoltada pels dos braços del riu, el principal és la gola de Llevant, que la separa de l’illa de Sant Antoni, i el secundari, que és la gola de Migjorn.

A l’interior de l’illa hi ha les llacunes del Calaix Gran i el Calaix de Mar que són l’hàbitat d’un gran nombre d’ocells.

Actualment encara s’hi conrea arròs i s’hi poden veure cavalls adaptats al terreny. Forma part del Parc Natural del Delta de l’Ebre.

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

Els creuers pel riu Ebre que arriben a la desembocadura permeten vorejar part de l’illa i veure els seus altíssims eucaliptus, també s’organitzen excursions amb kayak que hi donen la volta.

Una altra forma d’acostar-s’hi és a peu per la gola de Migjorn.

Cal deixar el cotxe a la platja del Migjorn —al final de la carretera que uneix el municipi de Sant Jaume d’Enveja amb el sector meridional de l’illa de Buda— i agafar un camí de sorra que porta cap a la mar. Veurem les aigües tranquil·les d’aquest braç de riu, la gola de Migjorn, que mor a 40 metres de la platja. Pel camí passarem pel Mirador de fusta, val la pena pujar-hi per descobrir la gran varietat d’ambients naturals de l’entorn: llacunes, arrossars, platges i marges fluvials habitats per tota mena d’ocells aquàtics i una infinitat d’espècies vegetals. A l’esquerra, de cara a la mar, es veu l’interior de l’Illa de Buda on les basses del Calaix Gran i del Calaix de Mar comparteixen protagonisme amb arrossars, eucaliptus i palmeres que inspiren un aire tropical.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s