Festa de la plantada

Cada any amb l’arribada de la calor es fa la festa de la plantada, la primera de  tres celebracions que formen les anomenades Festes Tradicionals de l’Arròs que s’organitzen a Deltebre. La segona és la de la birbada que coincideix amb el procès de maduració de l’arròs,  i la tercera és la sega, al setembre. Totes tres diades tenen la finalitat de donar a conèixer com es conreava l’arròs antigament, quins estris es feien servir i quines eren les condicions de treball.

El procés es molt vistós i permet als visitants acostar-se a formes de fer que moltes vegades ens són desconegudes. D’altra banda, l’ambient festiu que envolta la plantada, la perspectiva de disfrutar d’un dia de sol i d’una bona paella al Delta són altres al·licients que cal tenir en compte.

La festa comença a les deu del matí amb una desfilada de carros i carretes, acompanyats pels plantadors, pels principals carrers de Deltebre fins al recinte de la festa. A dos quarts de dotze s’inicia la plantada que comencen els plantadors experimentats, després s’incorporen els iniciats i, finalment, tots els visitants que vulguin plantar ho podran fer seguint les instruccions dels plantadors. A les dues, hi ha el dinar amb paella popular i una actuació de Quico el Cèlio, el Noi i el Mut de Ferreries, a més de jocs diversos pels nens i nenes i un mercat de productes típics i artesania.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s