Els Ullals de Baltasar

enjoyingdelta.com
Un dels llacs del Ullals de Baltasar

Com si d’un altre món es tractés, els Ullals de Baltasar són una mena de racó exòtic en aquesta gran planuria que és el Delta. La vegetació alta i feréstega protegeix aquestes surgències  d’aigua dolça que procedeixen de les properes muntanyes de la serra del Montsià i dels Ports. L’aigua fa un llarg  viatge per l’interior de la terra i apareix en aquest indret creant un paisatge fantàstic format per petits llacs, envoltats per bosquets d’eucaliptus. L’entorn s’havia deteriorat força els darrers anys però després d’una acurada recuperació i neteja, llueix esplèndid.

S’hi arriba en cotxe per la carretera que uneix Amposta i Sant Carles de la Ràpita. Aviat es troba un aparcament on deixar el cotxe o la bicicleta i un gran panell on s’explica què són i com es van formar els Ullals. Un seguit de senders senyalitzats i delimitas per tanques de fusta marquen l’itinerari i permeten al visitant contemplar el conjunt i la seva flora i fauna peculiars sense perdre’s res.

Durant el recorregut s’hi poden observar tortugues, granotes i aus peculiars com els tallarols de casquet i els abellerols. Els bosquets d’eucaliptus i la presència de nenúfars són també distintius d’aquesta zona declarada refugi de pesca i reserva local de caça.

enjoyingdelta.com
Vista aèria dels Ullals de Baltasar (imatge gencat.cat)

Una visita molt recomenable.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s