Visita estelar

Una de les millors formes d’aprendre sobre meteorologia, saber més dels moviments sísmics, de la força del sol o del canvi climàtic és visitant l’Observatori de l’Ebre. Aquesta entitat científica de Roquetes, amb més de cent anys d’història, organitza visites guiades per les seves instal·lacions per tal d’acostar un món aparentment àrid al coneixement divertit i entretingut.

Observatori de l'Ebre

L’Observatori està composat per diversos edificis, la majoria històrics i plens d’encants, i envoltat de jardins amb vegetació mediterrània que conviden al passeig. Crida l’atenció la bonica biblioteca del centre que data de 1904 i que ofereix un important fons documental. També el pavelló sísmic és impressionant, allà s’hi poden veure sismògrafs que daten de principis del segle XX; i en una altra sala es conserva un antic aparell d’observació solar que crida l’atenció per la seva simplicitat i eficàcia.

L’Observatori ha anat prenent dades metereològiques de forma ininterrompuda des de principis del segle XX, sempre amb el mateix sistema i perspectiva, per tant, aquestes s’han convertit en una informació molt important per la seva fiabilitat que permet veure com està evolucionant el canvi climàtic.

Les veus expertes dels professionals que treballen a l’Observatori de l’Ebre acompanyen amb les seves explicacions durant la visita guiada. Aquesta entitat organitza altres suggerents i atractives activitats. A continuació us en diem unes quantes. Per fer-ne qualsevol s’ha de reservar per telèfon o a través de la seva pàgina web.

Estels a l’Ebre: Sopar amb estrelles, una vetllada on el saber i la gastronomia van estretament lligats. Després de la visita guiada per les instal·lacions, se serveix un sopar al pavelló Landerer (un dels més bonics del conjunt de l’Observatori) i després, la nit culmina amb l’observació de les estrelles.

També s’organitzen tallers de meteorologia o sobre els moviments sísmics i cursos d’astronomia, entre d’altres.

Observatori de l’Ebre
www.obsebre.es/ca/
C. Horta Alta, 38
43520 Roquetes
Telf.: (+34) 977 500 511
Coordenades geogràfiques:
40° 49.261′ , 0° 29.731′

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s