La Mar del Delta

Museu de la Mar de l'Ebre
Museu de la Mar de l’Ebre. Sant Carles de la Ràpita

Aquest nou museu de les Terres de l’Ebre està situat a Sant Carles de la Ràpita. Les antigues oficines de la Real Compañía de la Canalización del Ebro (edifici d’estil neoclàssic construït el 1857), conegut com Les Casotes i que durant molt anys havien estat en desús, s’han convertit en el Museu de la Mar de l’Ebre. Darrera d’aquest suggerent nom s’amaguen dues interessants exposicions que expliquen la gran biodiversitat marina del tram de costa de les Terres de l’Ebre, així com també la importància marítima que aquest ha tingut al llarg de la història. «La mar de l’Ebre: del cap de Terme a Sòl-de-riu» reuneix en les seves vitrines expositives els diferents ambients marins que es poden trobar a la mar de l’Ebre, amb una selecció dels peixos que viuen en cada un d’ells. Per la seva banda, « El mar de l’Ebre: terra de pescadors i mariners» fa un recorregut pels esdeveniments històrics més importants i mostra un seguit d’objectes vinculats amb la realitat de la navegació i la pesca.

Les exposicions es complementen amb dos atractius audiovisuals, un d’ells mostra la perillositat de la navegació al voltant de la costa de l’Ebre i l’altra reflecteix la intensa vida que es desenvolupa a la badia dels Alfacs.

Cal esmentar l’interès de l’edifici que va ser construït a l’època de Carles III. Es tracta d’un antic magatzem de mercaderies del canal de navegació que havia de comunicar l’Ebre des d’Amposta a la Ràpita, a través d’un canal marítim.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s