Centre d’Interpretació de les Barraques

Situat a Sant Jaume d’Enveja aquest petit museu mostra una exposició sobre la vida, el treball i l’habitatge dels primers pobladors del Delta. Les barraques són construccions típiques fetes amb els elements que la natura els oferia, canyes i fang. Conèixer el passat ens ajuda a valorar el present i preservar el futur!

 

Centre d'Interpretació de les Barraques

Originàriament les barraques eren vivendes humils, senzilles, resistents i funcionals, que guardaven un gran equilibri ambiental i paisatgístic amb l’entorn natural del Delta perquè era on s’aconseguien les matèries bàsiques per a construir-les: borró, canya, fang i fusta. Estan documentades des de l’edat mitjana i van tenir la seva màxima expansió entre finals del segle XIX i els inicis del segle XX, coincidint amb l’extensió del cultiu de l’arròs. Als anys 1960, les millors condicions de vida de la gent, els nous mitjans de transport  i els nous materials de construcció van propiciar el seu abandonament. 
Durant la dècada de 1980, però, les barraques tradicionals (especialment les habitades pels pagesos de l’arròs) van convertir-se en un dels símbols del Delta. Als anys 1990 va revifar la seva construcció per a nous usos: casa de pagès, centre d’informació, sala d’exposició, segona residència, restaurant, turisme rural…

Per saber-ne més consulteu aquest document del Centre d’Interpretació de Barraques del Delta (CIBDE)

Adreça: Carrer Carles I, 22. Sant Jaume d’Enveja 43877 Tarragona

Horari per a visitar el Centre: 

Obert tots els diumenges de l’any, d’11:00 a 14:00

Els mesos d’estiu, tots els dies de 10:00 a 14:00 i de 16:00 a 19:0; festius de 10:00 a 14:00

Informació: 977 468 039 i 977 478 056

També podeu dirigir-vos a turisme@stjenveja.altanet.org

o consultar el  web de Turisme de Catalunya.

Advertisement