La «tatin» de la Barraca Vilbor

Diumenge al matí i convidats inesperats a dinar. Ingredients disponibles, pomes golden, mantega, sucre, canyella i pasta de full. I amb tot això he pensat que podria fer una tatin, aquest excel·lent pastís francès, suau i molt adequat per aquests dies de primavera.

enjoyingdelta.com

 

Ingredients:

  • 6 pomes golden
  • 120 gr de mantega
  • 120 gr de sucre morè
  • un polsim de canyella en pols

Per a la massa, jo he fet servir un rotlle de pasta de full dels que venen precuinats.

Preparació:

Cal pelar les pomes, treure els cors i tallar-les a grills. En una paella hi he barrejat la mantega, el sucre i les pomes fins que han estat ben cuites i daurades, aleshores hi he afegit el polsim de canyella. Les pomes es poden fer directament al forn, però a mi sempre m’ha semblat que queden més suaus i gustoses amb aquest altre sistema. Un cop cuites les pomes, cal posar-les amb compte en el motlle i tapar-lo amb la làmina de pasta de full. Haurem escalfat el forn a 170º. El temps de cocció és d’una mitja hora, quan el full es vegi dauradet.

La tradició diu que la tatin s’ha d’acompanyar amb crema de llet tèbia; també queda molt bona amb gelat de vainilla.

 

Un comentari

Els comentaris estan tancats.