Anem a fer el vermut o un “rapitenc”

Ara que torna estar de moda això de fer l’aperitiu amb vermut, val a dir que aquest costum mai no s’ha deixat de seguir en aquestes contrades. Al Delta de l’Ebre i els seus voltants s’acostuma a demanar un “rapitenc” que no és altra cosa que un bon vermut, amb gel, sifò i, a qui li agradi, una oliveta. Aquest moment màgic té altres acompanyants, a més de les olives farcides d’anxova i les clàsiques patates fregides, cal tenir en compte el “variat” que en aquestes terres té nota d’excel·lent. Amb musclos, canyuts (navalles), cloïsses i escopinyes en conserva, és difícil imaginar un gaudi millor.

Hi ha molts indrets on anar a fer el “rapitenc” però la ribera del riu és una de les millors tries. Som fans del Vora Riu, a Sant Jaume d’Enveja, que a més fan unes braves boníssimes, i del Mirador, al Molí del Mirons, a Deltebre. Tots dos ofereixen unes vistes extraordinàries del tram final del gran Ebre, són acollidors i tenen molt bon ambient. I ofereixen molt bon vermut i bons acompanyaments. T’hi apuntes?

 

Advertisement

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s