Paracotes

Amb el fred arriben les paracotes a les terres del Delta. Són uns bunyols farcits de figa que s’acostumen a preparar la vigília de Nadal. S’hi poden fer variacions tot substituint la figa seca per altres fruites, com la poma. Si les voleu tastar, cada 24 de desembre al Café Llambrich de Sant Jaume d’Enveja preparen plates plenes de paracotes delicioses acompanyades de mistela per a tots els visitants.

enjoyingdelta.com
Paracotes de figa

Ingredients

  • 1 kg de farina
  • 1 llimona ratllada
  • ¼ kg de sucre
  • 1 copa d’anís
  • 2 ous
  • 1 got de gasosa o aigua de soda (o sifó)
  • ¼ kg de figues seques

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

Com fer-les

Cal batre la farina juntament amb la llimona ratllada, el sucre, l’anís, els ous i la gasosa fins que quedi una massa no gaire espessa. Amb una cullera es van agafant les figues una per una, juntament amb una mica de massa i es fregeix amb oli abundant i ben calent. Quan les traiem del foc les posem en una safata amb paper de cuina per absorbir l’excés d’oli i després s’hi posa sucre per sobre. També s’hi pot afegir canyella en pols o acabar-ho amb un rajolí de mel en lloc del sucre.

Es mengen calentones!!!!

Un comentari Digues la teva

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s