La ruta de les llacunes

Aquesta ruta s’inicia a la Casa de Fusta –situada a uns 12 km de la Barraca Vilbor (veure itinerari)–. Aleshores s’agafa el carril bici de l’Encanyissada. En aquest tram inicial la vegetació predominant és el canyís, planta que envolta i dona nom a la bassa. Al final del carril (km 3,7) –on habitualment hi pasturen bous–- s’ha de girar cap a l’esquerra per un camí de terra que condueix cap a la carretera que enllaça Sant Carles de la Ràpita i el Poblenou del Delta. Per evitar-la, just 150 m abans d’arribar-hi, s’ha de girar un altre cop a l’esquerra (km 7,4) i continuar per un camí de terra que acaba just davant del canal de Sant Pere. Aquí, cal agafar la carretera durant 500 metres. Observem la pantena -art de pesca fix en forma d’embut-. S’ha de seguir endavant uns 250 metres fins trobar un nou camí de terra que neix a l’esquerra i que transcorre paral·lel a l’Encanyissada. Aquest camí permet arribar al Poblenou (km 11,1) i des d’aquí seguir per la carretera que uneix el Poblenou i la barra del Trabucador (veure itinerari). A l’esquerra tindrem sempre arrossars, amb els omnipresents esplugabous, i a la dreta, una mica lluny, la badia dels Alfacs.

enjoyingdelta.com

Al darrer tram observem les antigues salines de Sant Antoni i just abans d’arribar a la platja, neix a l’esquerra (km 16,3) una carretera que porta fins el mirador de la Tancada, des d’on s’observa la fauna de la bassa, especialment flamencsànecs coll-verds, i cabussons. S’ha de seguir tot recte uns 600 metres fins que s’acaba el carril (km 21,7), i deprés anar per un camí d’ús rural un kilòmetre fins la carretera que va paral·lela a un gran canal de terra. Al kilòmetre 23,2 s’ha de girar a mà dreta i, després de 700 metres, s’arriba al pont per on s’ha de tombar a l’esquerra per tornar al punt de partida.

Distància: 26 km (parcialment senyalitzat)

Durada: 4 hores (ritme molt suau i parant sovint pel camí)

Desnivell: inexistent. Completament pla

Dificultat: baixa

Recomanacions: Si feu la ruta a l’estiu, no oblideu dur crema solar i repel·lent de mosquits. Cal estar atents als vents habituals de la zona.

Més detalls de la ruta 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s