Un bon lloc per veure aus

Reserva Natural del Riet Vell.

Un joc per descobrir les aus del Delta.

La carretera que va de Sant Jaume a la platja dels Eucaliptus, una mica abans d’arribar al final, a mà esquerra, hi ha un camí que dur a la Reserva Natural del Riet Vell. Es tracta d’una llacuna d’aigua dolça que allotja una gran varietat d’aus, representatives de diferents   ambients naturals del Delta. Envoltada de canyissar i de camps de conreu d’arròs ecològic, el conjunt és espectacular.

Des de la caseta d’observació es poden contemplar de ben a prop flamencs, polles blaves, ànecs collverds… una gran quantitat d’exemplars, sobretot a la primavera i la tardor quan aquestes aus fan el seu viatge de nord a sud i a l’inrevés.

Al Riet Vell proposen una forma divertida de recórrer diferents indrets lacustres, observant les aus i aprenent a reconèixer les diferents espècies. Es tracta d’una ruta que enllaça el mirador del Pont del Través, a l’Encanyissada, el de les antigues Salines de Sant Antoni, a la llacuna de la Tancada, i acaba a la reserva del Riet Vell. Aquest itinerari permet participar en un joc de recerca tot identificant les aus que veiem i anotant-les en un passaport que es revisat pels monitors de Seo/Bird Life.

La reserva del Riet Vell està gestionada per un grup de voluntaris que vinculats a l’organització Seo/Bird life treballen per a la conservació dels aiguamolls i de les aus aquàtiques. Al Delta fan una feina molt important, sobretot si és té en compte que per aquest territori, anualment, hi passa i s’hi està un important nombre d’espècies i d’exemplars d’aus d’aquest tipus.

enjoyingdelta.com

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s