Pastís de tardor

Pastís de carbassa i confitura de figues. A la barraca Vilbor ens agraden molt els dolços, per això, aprofitant que les carbasses estan en el seu millor punt i que tenim confitura de figues, hem decidit fer un pastís de tardor que té una fusió de gustos deliciosa. No és molt dolç, per això li afegim la confitura de figues, i el toc de xocolota li dóna un punt sofisticat. Tot plegat, un plaer per a les postres, l’esmorzar o el berenar.

enjoyingdelta.com
Un pastís amb ingredients de tardor

Ingredients

  • 500 gr de carbassa
  • 200 gr de sucre
  • 4 ous
  • 50 gr de mantega
  • 1 sobre de llevat químic
  • 250 gr de farina

Com el fem

Cal batre els ous sencers amb la mantega fosa i el sucre fins a obtenir una crema homogènia. Per una altra banda, coem la carbassa (la podem bullir, fer al forn i també al microones). Un cop cuita, l’aixafem i la incorporem a la barreja dels ous, tot afegint la farina i el sobre de llevat. Fem servir un motlle rodó o de plumcake, l’engreixem i enfarinem i hi aboquem la pasta. El pastís es cou al forn a 170º en uns 40 minuts. Cal vigilar el foc de dalt per a què no quedi massa torrat.

Un cop fet i fred, si es vol, es pot farcir. Nosaltres ho hem fet amb xocolata a la pedra i confitura de figues. Hem desfet la xocolata amb una mica de crema de llet i un cop obtinguda la textura adequada n’hem omplert una cara de pastís; l’altra, l’hem untat amb confitura de figues deixatada amb vi d’Oporto. El resultat final de sabors és excepcional.

Un comentari Digues la teva

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s