Ruta de Migjorn guiats per Riu a l’Ebre

Aquest itinerari, ideal per fer en bicicleta­, segueix l’antic camí de Sirga des de Sant Jaume d’Enveja fins a l’Illa de Buda. Durant la ruta podrem observar un molt ben conservat bosc de ribera y grans extensions d’arrossars y contemplar l’abundant colònia d’aus que habita el Delta.

El recorregut comença a Riu a l’Ebre i segueix Ebre amunt pel passeig fluvial fins el pont “Lo Passador”, que es creua per un  carril bici. Un cop a la banda dreta del riu, es passa per davant del restaurant Racó del Riu i s’agafa de nou el passeig fluvial, ara amb el riu a l’esquerra. El primer tram del passeig està asfaltat fins el final de la població de Sant Jaume d’Enveja. Un cop allà comença un camí de terra delimitat per una barana de fusta. El sender va paral·lel al riu, tot i que en bona part del trajecte aquest no es pot veure.

Ben aviat s’arriba a un dels últims boscos de ribera que es conserven, conegut com “el Bosquet”, amb espècies autòctones, i, a continuació, es passa pel Mas de la Comandanta, una construcció senyorial envoltada d’arrossars. Se segueix durant uns 7 kilòmetres, fins arribar al final del Camí de Sirga, y en aquest punt hi ha una estructura metàl·lica que s’utilitza com a petit pont i pel que es pot creuar el canal de regadiu. Allà s’ha de girar a l’esquerra per arribar a la carretera que porta fins a la platja de Migjorn.

En un trajecte de tot just 6 km s’arriba al final de la ruta. És aconsellable aturar-se al mirador de Migjorn, que ofereix la possibilitat d’observar l’Illa de Buda i la infinitat d’aus que allí s’hi congreguen i, amb una mica de sort, els cavalls de la Camarga. A l’estiu és imprescindible prendre el bany a la platja de Migjorn, una de les més boniques del Delta.

Tota la informació d’aquesta ruta a Riu a l’Ebre.

Rutes en bicicleta al Delta de l'Ebre
Riu a l’Ebre és una empresa dedicada al lloguer de bicicletes i caiacs. Si us vé de gust recòrrer el delta en bicicleta, t’ofereixen un seguit de rutes guiades per endinsar-vos amb criteri per aquest territori.

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s