Camins del Delta, de Sant Jaume als Eucaliptus

L’anomenada Ruta 10 que va del poble de Sant jaume d’Enveja fins a la platja dels Eucaliptus permet descobrir en bicicleta alguns dels millors paisatges del Delta de l’Ebre. En gairebé 20 kilómetres es travessen boscos de ribera, senders entre arrossars, es circula pel Camí de Sirga, es visiten pobles com Els Muntells i et pots fer una remullada a la platja. I tot això amb un desnivell 0 i la mínima dificultat.

Una ruta perfecta per fer en bicicleta.

La Ruta 10 és circular i es pot fer en unes tres hores. El punt de partida és el Pont Lo Passador, a Sant Jaume d’Enveja (a cinc minuts des de la Barraca Vilbor i de les Casetes del Delta), on agafarem el Camí de Sirga que surt a la nostra dreta, és a dir tindrem el riu a mà esquerra. Poca estona després de començar la ruta trobem l’arrossar interactiu on si us ve de gust podeu entrar a trepitjar el fang i conèixer una sensació poc habitual fòra d’aquestes contrades.

20 kilòmetres, tres hores de durada, desnivell 0 i mínima dificultat

Una mica més endavant haureu de girar a la dreta i enfilar cap a Sant Jaume, seguiu recte fins a trobar a la vostra dreta una gran barraca tradicional, esteu al Centre d’Interpretació de les Barraques, una visita absolutament aconsellable per saber com es vivia no fa ni un segle al Delta de l’Ebre.

Centre d'Interpretació de les Barraques

I ara sí, es deixa enrera Sant Jaume i seguint el canal arribem el punt que ens portarà fins els Muntells, creuem el poble i sense deixar la carretera arribem a l’urbanització dels Eucaliptus i a la platja.

Platja de la Platjola

És aconsellable portar prismàtics, les aus al delta et sorprenen aixecant el vol a qualsevol lloc i en qualsevol moment.

Jordi Gil Ferre_enjoyingdelta.com

De tornada, abans d’entrar a Els Muntells, trobareu una carretera a mà dreta (Camí del Matà) que porta de nou al Camí de Sirga i de tornada a Sant Jaume.

Recomanacions:
Cal dur casc
Menjar i aigua
Crema solar
Repel·lent de mosquits

A més a més…
Esteu a la platja dels Eucaliptus i molt a prop podeu fer una visita del tot interessant a la reserva del Riet Vell, una bassa artificial plena d’aus i un observatori privilegiat per gaudir de l’espectacle. El gestiona l’entitat SEO Birdlife.

Descarregueu-vos la ruta en PDF

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s