Temps de taronges

A les terres de l’Ebre a l’hivern s’hi mengen unes de les millors taronges i mandarines.  Passejant pel Delta, entre arrossars i oliveres, podreu veure molts camps de tarongers que comencen a estar farcits de cítrics. Aquí les taronges són dolces i sucoses i tenen la pell fina.

Taronges del delta

A més de menjar-vos-les de postres o per berenar i beure’n el suc també les podem fer servir a la cuina. La carn d’ànec, de pollastre i també la de porc combinen a la perfecció amb el sabor àcid i dolç de les taronges. I si fem melmelada… el resultat és brutal!!!

pollastre a la taronja

 

Melmelada de taronges

Ingredients

1 kg de taronges (pes un cop pelades)

300 g de sucre morè

el suc d’una llimona

200 ml d’aigua

Com la fem

Pelem 3-4 taronges i tallem la pell a juliana. Posem al foc una olla amb aigua i quan bulli, hi tirem les pells.  Deixem bullir uns 5 minuts, les escorrem i les tormen a bullir per treure l’amargor forta de la pell. Les reservem. 

Pelem la resta de taronges, traiem al màxim la pell blanca, les pesem (abans de tallar-les), les tallem a trossets amb la cassola a sota per aprofitar el suc que va caient, afegim el sucre, el suc de llimona, les pells tallades a juliana i l’aigua.

Coem a foc mig durant hora i mitja o dues hores aproximadament, en posem una mica en un platet per veure la textura, quan es va refredant veiem si ja és prou espessa, si ja ens agrada apaguem el foc i anem omplint els pots. Els tanquem bé i els fem bullir al bany maria.

 

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s