Pastissets per endolcir la fi de les vacances

No imagino millor manera d’acabar el mes d’agost que menjant uns pastissets. Cal endolcir la fi de les vacances, la tornada a la rutina i fer-ho amb un d’aquests dolços tradicionals de les Terres de l’Ebre ens sembla una idea brillant. Els pastissets tradicionals es farceixen de cabell d’angel, confitura de boniato o brossat (mató) però des de fa uns anys en podem trobar plens de xocolata, d’altres confitures i dels sabors que la vostra imaginació us suggereixi. Gairebé tot s’hi val. L’origen dels pastissets és àrab com bé ho demostren els seus ingredients i la seva dolçor i els podeu probar a tots els forns i pastisseries del Delta de l’Ebre. Nosaltres us passem la recepta per si us animeu a fer-ne. No és gens díficil.

Pastissets

Ingredients

  • 600 gr farina blat (normal o fluixa)
  • 70 gr anís
  • 80 gr mistela
  • 300 gr oli d’oliva
  • Ratlladura de mitja llimona
  • 250 gr de cabell d’àngel pel farcit o d’altres sabors que us agradin (mató, confitura de moniato, de figa, codonyat, xocolata, crema d’avellana o de castanya…)

Com els fem

Cal escalfar el forn a 200º (sostre i sola iguals. En un bol hi barrejarem tots els ingredients excepte l’oli, que l’anirem incorporant a mesura que la massa l’accepti fins aconseguir una textura gomosa i uniforme. Cal deixar-la reposar un parell d’hores per tal que perdi elasticitat i la poguem treballar. Aleshores, amb la mà untada en oli, anirem dividint la massa en petites porcions i en farem boletes. Amb l’ajuda d’un paper sulfurós aixafeu cada boleta fins que quedi una cercle de massa on hi posarem una culleradeta de confitura al centre. Aleshores el doblegarem per la meitat fins fer-ne mig cercle i el tancarem fent una cresta a les vores dels pastissets.

Enfornarem els pastissets durant uns 10 minuts aproximadament. Un cop freds, els arrebossarem per una banda amb sucre gra barrejat amb un polsim de canyella.

Bon profit!!!

Un comentari Digues la teva

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s