La ruta gastrocicloturística pel Delta del Nani i l’Helena

En Nani i l’Helena van estar a les Casetes del Delta fa unes setmanes . Van venir en bicicleta i durant tres dies van recòrrer el Delta i van tastar moltes de les delícies gastronómiques d’aquesta terra. Ens van deixar el seu diari de viatge i ens ha agradat tant que el compartim amb tots vosaltres. Gràcies Nani i Helena.

Dia 1. L’Aldea – Casetes del Delta 16,5 kilòmetres

De camí, hem dinat com uns marquesos al Racó del Riu, a Sant Jaume d’Enveja, anguila a la brasa i arròs amb llagostins i escamarlans.

Dia 2. Sant Jaume- Bassa de l’Estella – platja de la Marquesa –Punta del Fangar – Sant Jaume. 42 km

Vam fer una ruta molt maca passant per caminets entre arrossars i vam veure molt de prop una àliga perdiuera, molts corbs marins i garsetes,  pels voltants anaven saltant de tant en tant unes garses imperials enormes, maquíssimes!!!

A la bassa de l’Estella van veure uns flamencs alçant el vol . Vam dinar a la platja de la Marquesa, al restaurant Los Vascos on vam provar l’anguila fumada, els musclos amb romesco i ventresca de bacallà. Tot seguit vam anar a veure el far i d’allà a casa a descansar.

 Dia 3. Descans – barbacoa – més descans

Petita volta en bici per Sant Jaume per localitzar la peixateria, el lloc de les verdures… RECOMANACIÓ: comprar el pa de massa lenta al forn de la Neus. Increïblement bo. Una altra recomanació: feu servir la barbacoa de les Casetes. Hem fet unes costelletes de xai, amanideta, carxofes i patata al caliu al “solete”! Al porxo de la casa s’hi està molt bé.

 Dia 4. Casa- llacuna de l’Encanyissada – Poble Nou del Delta – platja del Trabucador – Sant Jaume d’Enveja. 22 kilòmetres

Avui hem vist a l’Encanyissada molts flamencs, ànecs collverd, corbs marins i hem dinat molt bé. RECOMANACIÓ: anar al restaurant Cal Faiges al Poble Nou. Hem menjat ostres del Delta, uns escamarlans de La Ràpita i suquet d’anguila. Tot excel·lent!!! I a més et porten l’aperitiu, unes olivetes i un romesco. Les postres, molt bones, pastís de poma agredolça, si us agrada la poma, us encantarà. Hem provat també els licors d’arròs: el blanc és dolcet, i el transparent, més fort. De tornada hem parat a Sant Jaume i hem comprat peix per sopar: llissa i galeres, les farem a la brasa. RECOMANACIÓ: Acabem de tastar una cervesa artesana que es diu RIU de Lo Gambusí i la Cinteta,  dues cerveses fetes aquí que ens han agradat moltíssim.

 

QUÈ HEM APRÉS

-Lo riu és vida

-Lo delta és terra de vents

-El delta és pla però fa pujada quan tens el vent en contra

-Les Casetes del delta són un punt estratègic per visitar el delta en bici perquè estan al centre

-Al delta es menja moooolt bé

-NO AL TRANSVASAMENT

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s