Ruta gastro del Vi, l’oli i l’arròs

Sens dubte un dels alicients per visitar les Terres de l’Ebre és la gastronomia. Per això hem pensat un seguit d’activitas que us permetran conèixer i tastar les delicioses menges d’aquest territori. Vi, oli i arròs s’alien en una escapada que segur  trobareu irresistible!!!!

 

 

Us proposem un seguit d’activitats, visites, cates i degustacions per a conéixer les excel·lències de la cuina i els productes del Delta de l’Ebre.

Arròs

Visita al Molí del Rafalet, Deltebre. Un antic molí d’arròs que manté la seva estructura i treballa como es feia antigament. Ofereixen arròs de diverses varietats de collita pròpia, conreuat de forma artesanal i envasat sense conservants ni aditius. 

Degustació d’arrossos. El plat estrella de la cuina del delta es pot degustar en gairebé tots els restaurants de la zona. Us en deixem tres opcions de qualitat irrefutable.

  • Lo Pati d’Agustí. Fan les paelles a la llenya. Carrer de l’Ebre, 10. Poble Nou del Delta. Tel. 977 05 30 00 (cal reservar)
  • La Paca. Imperdible l’arròs de galeres. Urbanització Riumar, Carrer del Flamenc, 9, Deltebre. Tel. 977 26 73 94
  • Racó del Riu. Molt recomanable l’arròs amb cloïses i llagostins. Avinguda de l’Ebre, 162.  Sant Jaume d’Enveja. Tel. 977 46 83 78
  • I per acabar l’àpat, no oblideu demanar un glop de licor d’arròs ben fresquet.

Oli

Visita a les oliveres mil.lenàries d’Ulldecona i al molí d’oli Molí de la Creu a La Galera.

Us recomanem fer un volt per aquesta terra d’oliveres que s’extén per la comarca del Montsià. La visita comença a la finca de l’Arion a Ulldecona (situada a uns 35 kilòmetres del Delta de l’Ebre), on hi ha gairebé 200 exemplars d’oliveres mil·lenàries, 35 de les quals són realment espectaculars. El passeig dura una hora entre oliveres de l’espècie farga i murs de pedra seca i culmina al peu de la més gran de totes elles, la Farga de l’Arion, que fa més de 8 metres de perímetre i ha estat catalogada com a arbre monumental per la Generalitat de Catalunya. La visita acaba amb un tast d’oli del Molí de la Creu, de la família Porta-Ferré que des de 1884 elabora oli i que és la propietària d’aquesta finca.

Oliveres mil·lenàries de la Partida de l'Arion

Vi

  • Tast de vins i visita a un celler de la Terra Alta. Visita al celler modernista de Pinell de Brai, «la catedral del vi». La garnatxa és l’ànima del vi de la Terra Alta i la pots descobrir en una ruta d’un dia des del Delta. La D.O. agrupa més de quaranta bodegues que històricament han dut a terme el conreu de la vinya i l’elaboració del vi, cada cop millor treballat i més reconegut. Hi ha molts cellers que ofereixen visites guiades per les seves instal·lacions i cates. Consulteu aquí. 
  • Ruta per la D.O. de Montsant i visita al celler modernista de Falset, obra de Cèsar Martinell. Una mica més lluny del Delta de l’Ebre, a uns 100 kilòmetres hi ha el territori que acull la D.O. de Montsant establerta en l’any 2002 i integrada per disset municipis i una cinquantena de cellers, entre els que conviuen els més tradicionals amb els més avantguardistes. Proposem una ruta pels impressionants paisatges muntanyosos en les vessants dels quals creixen les vinyes esglaonades, i la visita a algunes de les seves bodegues més emblemàtiques. Consulteu aquí.

 

enjoyiongdelta.com

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s