El Nadal i la llum del Delta

Quan falten menys de deu dies per entrar a l’hivern astronòmic –exactament el dia 21 de desembre a les 11 hores– comencem a imaginar les nostres  vacances al Delta de l’Ebre, tot el que es pot fer i quines seran les millors aventures i els moments més especials.

Platja de la Platjola

La llum del Delta a l’hivern és una de les seves màximes atraccions. El cel net i clar i el sol refulgent fan d’aquest territori l’escenari perfecte per als afecccionats a la fotografia (mira aquí els millors indrets).

Malgrat que les temperatures invernals no conviden a fer esports a l’aire lliure, al Delta, si hi ha un bon sol, a partir de les 11 del matí es pot dir que comença a fer “calor”, la suficient per agafar la bicicleta i fer un passeig per la vora del riu, o arribar-se fins a la platja per fer llargues caminades.

enjoyingdelta

Moltes de les aus, en el seu periple migratori, trien el Delta de l’Ebre per quedar-s’hi. L’hivern és molt bona època per observar les aus aquàtiques, una oportunitat única de gaudir de la visió dels bernats, les fotges i els ànecs.

enjoyingdelta.com

 

I com sempre la gastraonomia. Amb el fred ve de gust recollir-se i gaudir de la bona taula. Plats contundents com l’anguila en suc, l’ànec amb carxofes o l’arròs de galeres són ideals per aquesta estació. I de postres, les tradicionals paracotes, bunyols de figa seca que actualment es reinterpreten incorporant ingredients com la fruita fresca.

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s