Menjar Blanc

L’olor de la llimona i la canyella impregna tota la casa quan a la cuina es prepara menjar blanc. El del Delta es fa amb farina d’arròs (a d’altres indrets s’hi posa ametlla molta) i és una de les postres més fines i gustoses que mai no haureu tastat i molt senzilla de fer. En general es menja després de l’àpat però crec se’n gaudeix molt més a l’hora de berenar. El seu origen és remot, sembla que ja se’n sentia parlar a l’Edat Mitjana i els àrabs solien fer cremes dolces d’arròs molt semblants al menjar blanc.

enjoyingdelta.com
Menjar Blanc

Ingredients

  • 100 gr de farina d’arròs
  • 1 litre de llet
  • 100 gr de sucre
  • 1 branca de canyella
  • pell de llimona
  • canyella en pols
enjoyingdelta.com
El que cal per fer menjar blanc

Com el fem

Posem a bullir en una olla 3/4 de litre de llet, el sucre, la pell de la llimona i la branca de canyella. A part, en una tassa, deixatem el quart de litre de llet amb la farina d’arròs mirant que no ens quedi cap grumoll. Quan la llet arrenqui el bull, aboquem la resta de la llet a la farina sense deixar de remenar fins que espesseixi. Retirem l’olla del foc, traiem la pell de la llimona i la branca de canyella i posem el menjar blanc en cassoletes, bols o platets. Per acabar ho espolsem amb la canyella en pols. Es pot prendre tebi o fred.

Un comentari Digues la teva

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s