Pont de Desembre al Delta

No ens cansem de repetir que el Delta és un destí fantàstic als mesos de tardor i hivern, sobretot per aquells que els agrada la tranquil·litat, la natura, la fotografia, les aus, i també la bona gastronomia, que en aquesta època de l’any sorprèn amb ingredients de temporada de sabor i possibilitats infinites.  Però, què es pot fer al Delta a l’hivern? Pren nota d’aquestes propostes i segur que no et penediràs d’haver vingut.

Passejos a primera hora del matí. La llum del Delta és fantàstica, cada dia ofereix moments màgics que es poden gaudir des de diferents indrets. Pel matí, el passeig fluvial es lleva amb llums rosades i grogues que es reflecteixen al riu. Tant des de la península del Fangar, com en el camí que porta del Poble Nou a La Ràpita la imatge és impressionant. Pels amants de la fotografia o del senderisme.

Platja del Serrallo. Delta de l'Ebre

Rutes en bici. Sense calor, envoltats d’ocells, amb els arrossars en repòs… les rutes en bicicleta són una opció molt recomanable i al Delta trobareu moltíssims recorreguts sobre dues rodes. Hi ha diverses empreses per llogar bicicletes que , a més, assessoren sobre rutes i altres possibilitats. Consulteu la nostra entrada d’empreses d’activitats.

Cami de Sirga, bicicleta pel Delta de l'Ebre

Gastronomia d’hivern. Als arrossos tan populars al Delta, afegim aquests mesos tota mena de peixos (llissals, roms, moixarres…) que ara n’hi ha en abundància. De l’horta ens arriben les carxofes (amb una festa molt xula, imperdible a Amposta el mes de Febrer); els cítrics, taronges i mandarines; també els dolços tradicionals com les paracotes, bunyols de figa seca; i, per descomptat l’angula, la pesca de la qual es realitza en els mesos d’hivern. Trobareu totes aquestes menges als restaurants del Delta.

Aus i més aus. Miris on miris podràs observar la riquesa d’aus que hi ha al Delta, per varietat i quantitat. A més dels flamencs, sempre a punt de ser vistos a la llacuna de la Tancada, bernats, garses, pòlits i un llarg etzètera d’espècies passen l’hivern en aquest territori de clima i condicions privilegiades. Porta binocles i una bona càmera, no te’n penediràs.

Postes de sol espectaculars. Si pel matí la llum és irreal, les postes de sol són un festival de colors inimaginable. Des de la platja del Trabucador amb el Montsià de fons, tens la foto assegurada.

Posta de sol al Delta de l'Ebre

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s