Cóc de massana

Sant Joan marca l’arribada de la temporada de les pomes de l’agredolç tan típiques de les Terres de l’Ebre. Aquí s’anomenen massanes i són petites, de color vermell, pell dura, carn forta i un punt àcides… i perfectes per fer aquest dolç que fa olor a sucre, canyella i fruita i que transporta als mesos d’estiu. Aquí us deixem la recepta. Tot i que per fer-ho bé cal tenir massanes de l’agredolç, també es pot fer amb altres tipus de poma com les fuji. Cal provar-ho, segur que surt bé.

Dolços de les Terres de l'Ebre

Ingredients:

  • 4 ous.
  • 2 mesures d’anís.
  • 2 mesures d’oli.
  • 2 mesures de sucre.
  • 2 papers de gasificant un blau i un blanc o llevat químic.
  • 200 grams de farina
  • 1 kg de massanes de l’agredolç.

Com el fem:

En un bol cal barrejar els ous, l’oli i el sucre i després afegir la farina i els sobres de llevat químic o gasosa i lligar-ho bé fins a obtenir una massa que quedi clara. En una safata folrada posar-hi aquesta pasta.

A banda netejar les massanes traient-los el cor i sense pelar-les cal tallar-les en quatre trossos i col·locar-les damunt de la massa fins omplir-ne tota la superfície.

Quan tenim les massanes escampades tirarem damunt un polsim de farina, sucre i un rajoli d’oli per tot el cóc. El posem al forn prèviament calent a temperatura mitjana. Sabrem que el cóc és a punt quan per damunt es fa una crosta damunt i les massanes ja estan cuites, aleshores cal treure’l del forn i deixar-lo refredar.

Bon profit!!!

Un comentari Digues la teva

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s