Setmana Santa, al Delta. On si no?

10 plans infal·libles per a que les teves vacances siguin un èxit.

Després del llarg hivern arriben unes de les vacances més esperades del anys. Han estat mesos freds, sense ponts ni alegries i, per fi, Setmana Santa o vacances de Pasqua. Són quatre o cinc dies als que els hem de treure tot el suc. I què té el Delta de l’Ebre que el fa tant atractiu per aquests dies de lleure? Doncs una mica de tot, olor de mar i de bon tems, un munt d’activitats assequibles per a tots ­–bicicleta, caiac, passejos per la platja, observació d’ocells, bona fotografia…­– i excel·lent gastronomia.

T’hem preparat deu plans adequats tant si viatges amb amics com amb família, amb parella o fins i tot sol per a que coneguis bé el Delta de l’Ebre i gaudeixis al màxim d’aquest territori.

  • Fes una ruta en bicicleta (eléctrica o convencional) al voltant de la llacuna de la Tancada i fins la barra del Trabucador. Observaràs (amb una mica de sort) la gran colònia de flamencs que habita al Delta), la platja immensa i deserta de Luet i la vegetació de salicòrnia i arbustos que cobreix les dunes. També tindràs una esplèndida vista de la badia dels Alfacs i del Montsià.
  • Seguim en bici, però aquest cop per la vora del riu, seguint l’antic camí de sirga que dur des d’Amposta fins a l’Illa de Buda, ja a la desembocadura de l’Ebre. És una ruta preciosa per aquest sender exclusiu per a vianants i ciclistes, tot ombrejat pers grans àlbers i pollancres.
  • I pel passeig fluvial arribem a l’embarcador de Balada –un poblet minúscul situat al bell mig del delta, just enfront de l’illa de Gràcia– per agafar el caiac i seguir riu avall per les vores de l’illa. Magnífica la sensació de navegar per aquest riu de més de 250 metres d’amplada.
  • La recompensa no podia ser una altra que un bon aperitiu amb un rapitenc –el vermut d’aquestes terres–, una barreja –musclos, escopinyes navalles i olives– i unes braves al costat del riu. Tenim dues opcions, el Vora Riu, al costat del pont Lo Passador, a Sant Jaume d’Enveja, o al mirador dels Mirons, a la banda del Deltebre, un lloc fantàstic amb taules sota l’ombra de grans moreres i precioses vistes al riu.
  • I després de l’aperitiu toca dinar. Impressionant la varietat de bons restaurants que hi ha al Delta. Hi podeu menjar bons arrossos de peix, marisc, ànec o verdures. Especialitats deltaiques com l’anguila fetes amb suc o xapadillo.
  • Un agradable creuer pel Delta pot ser l’inici d’una plàcida tarda sota el solet primaveral. Els vaixells surten de Deltebre o de Riumar i hi ha diferents recorreguts i durades. Més informació.
  • I berenarem, dolços del Delta, pastissets, cóc de massana… que comprarem en un forn tradicional (molt bó els de Cherta-Gisbert als Muntells, o a La Flor de Deltebre), on segueixen elaborant els seus productes segons les antigues receptes. Un plaer un pèl pecaminós.
  • La badia dels Alfacs és el lloc perfecte per esperar la posta de sol. Embarcats en un veler, degustant unes ostres o musclos del Delta acompanyats d’una copa de cava o vi blanc de la propera DO Terra Alta –la seva garnatxa ha estat considerada la millor del món– amb el ulls a l’horitzó veient com el sol s’amaga darrera de les muntanyes del Montsià i treu el seu darrer alè per la Foradada.
  • Per tenir una idea del conjunt del Delta és molt aconsellable l’excursió fins a la Foradada. En un parell d’hores ascendim fins aquest paratge singular des don s’obté la millor imatge del Delta (no us oblideu de portar aigua i alguna cosa per anar picant).
  • No podeu marxar del Delta sense passar per alguna de les agrobotigues i comprar els productes més típics del delta. Encara que soni “fer el turista”, val la pena emportar-se una ampolla d’oli de l’any o de licor d’arròs,  un quilo d’arròs fresc acabat de sortir del molí, una capseta de pastissets o mel del Perellò…

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s