10 idees per gaudir del Delta aquesta Setmana Santa

Ja estan aquí, arriben les esperades vacances de Setmana Santa i al Delta tot està a punt per a què gaudeixis al màxim. Bicicleta, riu, platja, ocells, passejades, bons àpats, festes i fins i tot muntanya, al Delta tenim de tot.

 

1- El Delta és bicicleta, bicicleta i bicicleta. Et recomanem dues rutes molt agradables de fer i que permeten conèixer alguns dels indrets més representatius. La volta a la llacuna de l’Encanyissada és la primera proposta. Us heu d’adreçar a la Casa de Fusta, a prop del Poblenou del Delta, i des d’allà començar a pedalar. Veureu la vegetació típica de les llacunes, un munt d’ocells, us podeu aturar als miradors. L’altra ruta és la del Camí de Sirga, que comença a Amposta i ressegueix el riu fins a la desembocadura. Si no porteu la vostra bicicleta, la podeu llogar al Delta.

2- Una de les millors experiències és fer una excursió en caiac pel riu. Us podeu adreçar a Riu a l’Ebre, l’empresa que lloga embarcacions.

3- A peu podem arribar fins a la Punta del Fangar i contemplar com va apareixent a l’horitzó el far blanc envoltat de miratges. Heu de deixar el cotxe a la platja de la Marquesa i des d’allà, en poc menys d’una hora, arribareu a l’extrem nord del Delta. Recordeu que heu de desfer el camí.

4- És temps de Pasqua i les pastisseries i forns del Delta estan plens de mones i reganyats. Deliciosos i tradicionals, no us en esteu de tastar-los.

5- Si voleu conèixer el Delta i els seus habitants més a fons, podeu visitar el Museu de les Terres de l’Ebre a Amposta i també el Museu de la Mar de l’Ebre a Sant Carles de la Ràpita.

6- Excursió a la Foradada. Ruta a un excel·lent mirador de la serra del Montsià situat a més de 700 m d’altitud, des d’on es pot gaudir de la bellesa del delta de l’Ebre. Cal anar a Amposta i seguir la carretera N-340 uns 3 km en direcció a València per agafar un camí asfaltat a la dreta, on es veuen unes granges, les marques del GR-92 i un indicador d’una fàbrica (camí Lligallo Forcheron). S’arriba a l’esmentada fàbrica, on hi ha una desviació. S’ha de seguir per l’esquerra fins que s’acaba l’asfalt, on es deixa el vehicle.

7- Encara que no és temps de prendre el bany, és gairebé obligat passejar per les platges del Delta: la del Trabucador, el Serrallo, la platja de Riumar amb les seves dunes majestuoses, la de Migjorn, al costat de l’illa de Buda…

8- Terra d’ocells. A tot el Parc Natural del Delta de l’Ebre hi ha miradors des d’on observar la increïble varietat d’espècies d’ocells que hi ha en aquesta època de l’any.

9- Si sou aficionats a la fotografia, al Delta teniu un escenari de dimensions colossals. Prepareu les càmeres. A primera hora del matí i a la posta de sol podreu capturar les imatges més impressionats que pugueu imaginar.

10- I per últim, un bon àpat a base de plats del Delta. Arrossos, peix, marisc, excel·lents verdures… trobareu restaurants per a tots els gustos i butxaques. Podeu consultar el directori de restaurants d’Enjoyingdelta.

Advertisement