Benvinguts a pagès

El  cap de setmana del 17 al 19 de juny moltes explotacions agrícoles de Catalunya obren les seves portes a tot aquell que vulgui saber com es treballa i com es viu al camp. Al Delta, a banda de l’arròs, tenim un munt d’horta i d’arbres fruiters, així que si tens ganes de visitar-nos, ara és el moment perfecte. A veure què et sembla la nostra proposta.

Arribada al Delta divendres vespre i fer nit a la Barraca Vilbor o a les Casetes del Delta.

Dissabte matí visitarem l’explotació agrícola ecològica L’Horta de Carme: 25 hectàrees de cultiu ecològic, lliure de pesticides i herbicides. Allà podreu tastar fruita i verdura saborosa i acabada de collir i conèixer quins són els procesos per aconseguir productes de primera qualitat amb el seu gust autèntic. A L’Horta de Carme es dediquen també a la recuperació de les varietats autòctones i conreuen fins a vint varietats diferents de tomàquets. Altres productes són l’albergínia blanca o el melò de penjar, espècies que gairebé s’havien perdut. Pots contactar-hi a través de la seva web  o pel telèfon 666 231 130

Dinar al Poblenou del Delta una paella a la llenya al restaurant Lo Pati d’Agustí (no oblideu encarregar taula, telèfon 977 05 30 00). En acabat una volta en bicicleta per la llacuna de l’Encanyissada i tornar cap al tard a l’allotjament per fer un soparet amb les verdures comprades a L’Horta de Carme , acompanyades, si es vol, de baldanes d’arròs o anguila xapada, ben típic del Delta.

Diumenge, després d’esmorzar al rafal de la Barraca Vilbor o al porxo de les Casetes, una volta pel passeig fluvial abans d’agafar el cotxe per anar a Sant Carles de la Ràpita, d’on salpen les barques que van fins a les muscleres. Una altra mena de cultiu, molt interessant i boníssim, ja que la visita acaba amb un tast d’ostres i musclos, acompanyat d’una copa de cava o de vi. I si voleu, també us hi podeu quedar a dinar. Hi ha tres opcions: la musclera de l’Avi Agustí, el Musclarium i el Xiringuito de la Costa. Ruta de les Muscleres.

Ostres a la badia dels Alfacs

 

Tornada a l’allotjament per fer les bosses i marxar a casa.

Quin cap de setmana, no t’hi apuntes?

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s